Veteranenhuis Artillerie 't Harde
De ontmoetingsplek voor alle veteranen

Veteranen nieuws

22-01-2022

Nederlandse Veteranendag 25 juni (defilé)

Hopelijk gaat de Nederlandse Veteranendag dit jaar wel door. Mannen en vrouwen van de artillerie, ook dit jaar gaan we de krachten bundelen en ons presenteren als een club. Samen hebben we een opzet gemaakt om er met z’n allen een mooie Nederlandse Veteranendag van te maken.

Zaterdag 25 juni gaan we weer deelnemen met hopelijk een nog groter detachement dan de afgelopen jaren. We lopen gezamenlijk (gemengd) met de twee korpsvlaggen voorop om zo de Artillerie te vertegenwoordigen.

Het programma is ongeveer gelijk aan voorgaande jaren evenals het tenue van beide korpsen. Voor de details worden jullie later nog geïnformeerd door ons.

Het is nu zaak om je zo snel mogelijk (vanaf nu) in te schrijven voor de NLVD bij het Nederlands Veteraneninstituut (NLVi). Je kunt je tot uiterlijk 1 mei inschrijven. Wacht niet tot het laatste moment. Het is voor ons als organisatie fijn om op tijd te weten waar we rekening mee moeten houden. Dank alvast!

Aanmelden voor het defilé betekent dus ook dat je meeloopt met het defilé

Je dient dan de volgende handelingen te plegen: Ga naar https://mijn.nlveteraneninstituut.nl/Login

(denk eraan dat je geregistreerd bent bij het VI anders gaat dit niet lukken)

Ga naar “Evenementen”
En daar klikken op NLVD 2022 Inschrijven
Goed invullen graag

Ik ben lid van een vereniging JA

Ik wil deelnemen aan de NLVD JA

Krijgsmachtdeel Koninklijke Landmacht (CLAS)
Naam van vereniging AVA. (vijfde vereniging in de lijst)

Met hoeveel personen kom je begeleider/partner JA (met partner/begeleider)

Ik loop mee met het defilé JA

Ik wil graag een rolstoelplaats * JA / NEE

Ik wil graag een tribuneplaats voor partner JA / NEE
Ik maak voor mijn vervoer gebruik van: Eigen vervoer / Trein

Maaltijdkaart JA (alleen voor deelnemers defilé, militair voertuig, rolstoelplaats of tribune)

 Vergeet het bericht niet te versturen!!! Je krijgt per ommegaande een bevestigingsmail.

Mocht het niet lukken om je aan te melden kan het zijn dat je nog niet ingeschreven staat bij het Nederlands Veteraneninstituut. Je moet dit dan eerst regelen voordat je kunt inschrijven voor de NLVD. Doe dit ruim van tevoren wat dat duurt ongeveer 3 weken.
Als je niet op MIJNVI kan komen bel dan naar het Veteraneninstituut tel:088-3340000

Stuur ons even het bevestigingsmailtje (aanmelden) door als je deze van het NLVi hebt ontvangen naar: 2022nlvd@gmail.com 

Voor diegene die nog niet eerder hebben meegelopen en nog geen Poloshirt hebben, die kunnen contact opnemen via bovenstaande e-mailadres.

Namens de organisatie Arjan Dijkhuizen en Gerrit Bosch 


22-01-2022

Eerste avondopenstelling Veteranenhuis Artillerie op dinsdag 8 februari met twee gastsprekers. 

Deze avond zal worden voorafgegaan door twee gastsprekers. De directeur-bestuurder Nederlands Veteraneninstituut, Paul Hoefsloot, zal de avond openen en inzicht geven over belang van de organisatie, zorg en ondersteuning. De tweede gastspreker is Pascal Bobbe die graag zijn opgedane ervaringen tijdens zijn uitzending in Uruzgan met jullie deelt. 

Meer informatie en hoe je kunt deelnemen vindt je op Agenda / Evenementen.


10-09-2021

"BUDDY CHECK"

De afgelopen periode is er veel gebeurt omtrent de gebeurtenissen in Afghanistan. Hierdoor kunnen veel herinneringen en emoties naar boven komen voor onze veteranen. Daarom ook de oproep, steun en vang elkaar op waar nodig.

Acute hulp nodig? Bel 088 334 00 00. Dit nummer van het Veteranenloket is 24/7 bereikbaar. Ook als relatie van een veteraan kan je hier terecht.

Wie kan en wil ons  helpen?

Voor de aankleding van het Veteranenhuis zoeken we nog missie spullen zoals schildjes, borst- en mouwemblemen die gedragen zijn tijdens de missies. Ook missie boeken, kleding etc. zijn van harte welkom. U kunt het schenken en de HCKVA zal de spullen registreren in een register. Heeft u iets wat passend is voor het Veteranenhuis laat het dan even weten. U kunt een mailtje sturen naar info@veteranenhuisartillerie.nl

Namens het bestuur van de SVHA op voorhand hartelijk dank.

Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

Op 26 november 2020 is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op gepaste wijze de officiële openingshandeling verricht van de Nationale Veteranenbegraafplaats en het herdenkings- en educatiecentrum in Loenen.

Onlangs is er een magazine uitgebracht over de realisatie van de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen en het herdenkings- en educatiecentrum. Wat dit betekent voor de veteraan kunt u vinden op https://veteranenbegraafplaats.org/.