Veteranenhuis Artillerie 't Harde
De ontmoetingsplek voor alle veteranen

Veteranen nieuws

10-09-2021

"BUDDY CHECK"

De afgelopen periode is er veel gebeurt omtrent de gebeurtenissen in Afghanistan. Hierdoor kunnen veel herinneringen en emoties naar boven komen voor onze veteranen. Daarom ook de oproep, steun en vang elkaar op waar nodig.

Acute hulp nodig? Bel 088 334 00 00. Dit nummer van het Veteranenloket is 24/7 bereikbaar. Ook als relatie van een veteraan kan je hier terecht.

Wie kan en wil ons  helpen?

Voor de aankleding van het Veteranenhuis zoeken we nog missie spullen zoals schildjes, borst- en mouwemblemen die gedragen zijn tijdens de missies. Ook missie boeken, kleding etc. zijn van harte welkom. U kunt het schenken en de HCKVA zal de spullen registreren in een register. Heeft u iets wat passend is voor het Veteranenhuis laat het dan even weten. U kunt een mailtje sturen naar info@veteranenhuisartillerie.nl

Namens het bestuur van de SVHA op voorhand hartelijk dank.

Aanschaffen van Veteranenpak “Erkenning door herkenning”

Heb je interesse om een Veteranenpak aan te schaffen dan kun je deze op dinsdagavond 2 november laten aanmeten in ons Veteranenhuis op de Legerplaats bij Oldebroek, Eperweg 149D-217, 8084 HE ’t Harde.

Het aanvragen van het Veteranenpak kan op de website van Rick Moorman "House Of Man' https://www.rickmoorman.nl/about-1/veteranenpak/ of via onderstaande QR code.

Op deze pagina dien je als eerste een validatie veteraan in te vullen. Hiermee word je status veteraan automatisch gecontroleerd bij het Nederlandse Veteraneninstituut. Volg vervolgens de instructie en plan een tijdstip voor 2 november.

Er zijn 3 tijdsblokken gepland van maximaal 25 personen per tijdsblok. Inloop is mogelijk vanaf 18.30 uur en eerste blok start vanaf 19.00 uur en het laatste blok start om 21.00 uur. Tijdens het inschrijven kun je kiezen uit een van de aangeboden tijdstippen.

Voorwaarde is dat er minimaal 30 aanvragen zijn om uitvoering te geven aan deze mogelijkheid. Het maximum is 75 aanvragen voor deze avond. Dus wees er snel bij en schrijf je nu in.

Voor informatie omtrent het Veteranenpak ga dan naar https://worldofveterans.com/veteranentenue/

Voor de regelgeving CLAS verwijzen we je naar https://www.veteranenartillerie.nl/het-nieuwe... Hier staat beschreven waar je recht op hebt en wat je ontvangt na toestemming (validatie)

Graag ontvangen wij jullie in ons Veteranenhuis. De koffie staat klaar en het is tevens een mooie gelegenheid om ons Veteranenhuis te bezichtigen.

 Op 16 december organiseren we een kerstlunch voor jonge veteranen en donateurs Veteranenhuis Artillerie op de Legerplaats bij Oldebroek. Voor informatie zie  Facebook pagina https://www.facebook.com/artillerie.veteranenhuis.7/

Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

Op 26 november 2020 is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op gepaste wijze de officiële openingshandeling verricht van de Nationale Veteranenbegraafplaats en het herdenkings- en educatiecentrum in Loenen.

Onlangs is er een magazine uitgebracht over de realisatie van de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen en het herdenkings- en educatiecentrum. Wat dit betekent voor de veteraan kunt u vinden op https://veteranenbegraafplaats.org/.