Hieronder ziet u een overzicht van de activiteiten en evenementen in tekst en beeld

welke door ons in dit jaar zijn georganiseerd

********************

10 januari 2023, Nieuwjaarsreceptie

Ook dit jaar weer een nieuwjaarsborrel met het bestuur, de gastheren, de gastvrouw en hun partners. Even bij elkaar komen, het afgelopen jaar doornemen en onder het genot van een hapje en drankje de start van het nieuwe jaar in ons mooie VOC vieren. Voor de gastheren en gastvrouw was er ook een kleinigheidje om hen voor het afgelopen jaar te bedanken. Laten we er maar een traditie van maken, altijd gezellig.

********************

22 april 2023, Voorjaars barbecue

In het jaar 2022 jaar zijn we gestart met het organiseren van een 2-tal barbecues en dat is ons en onze gasten goed bevallen.
Daarom hebben we besloten om ook in het jaar 2023 deze beide barbecues wederom te organiseren. We zien dat de opkomst langzaam maar zeker aan het stijgen is want er waren dit keer 71 deelnemers waaronder 9 kinderen.
De barbecue was verzorgd door onze “vaste barbecue” cateraar Perier uit Almere en was ook deze keer weer prima geregeld.
Helaas deze keer wat minder weer maar zoals dat te zien is op de foto’s mocht dat de pret niet drukken.

********************

23 juni 2023, Bezoek motorclub NLVD

Tijdens het defilé bij de Nederlandse Veteranendag in Den Haag rijdt er ook altijd een grote afvaardiging motoren van de diverse Veteranen motorclubs mee. Vanuit het hele land komen er 6 groepen motoren maar die de dag ervoor een (herdenking) programma hebben om vervolgens na een overnachting elders in het land te verzamelen in Den Haag om deel te nemen aan het defilé. Deze groep overnacht in Hilversum en had ons gevraagd om het VOC-LbO te mogen gebruiken als verzamelpunt alvorens zij aan hun dagprogramma begonnen om daarna door te rijden naar Hilversum. Wij ondersteunen dit soort activiteiten graag met ons VOC dus koffie en cake staat ook voor hen klaar.

********************

08 juli 2023, Zomer barbecue

In het jaar 2022 jaar zijn we gestart met het organiseren van een 2-tal barbecues en dat is ons en onze gasten goed bevallen. Daarom hebben we besloten om ook in het jaar 2023 deze beide barbecues wederom te organiseren. We zien dat de opkomst langzaam maar zeker aan het stijgen is en dat de mond op mond reclame werkt want nu hadden we 85 deelnemers waaronder 14 kinderen.
De barbecue was natuurlijk weer verzorgd door onze “vaste barbecue” cateraar Perier uit Almere en ook deze keer weer prima voor elkaar.
Vorige barbecue hadden we minder goed weer, maar nu konden de mouwtjes worden opgestroopt. Heerlijk zonnetje, fijn en dankbaar publiek, dus al met al weer een geslaagde dag.

********************

31 augustus 2023, Barbecue reunie Gerard Erren

Vandaag hebben we op verzoek van, oud militair en Artillerist, Gerard Erren ons VOC (buiten de reguliere opening tijden) ter beschikking gesteld aan hem. Hij wilde samen met wat oud collegae nog even stilstaan bij zijn dienstverlating (die onlangs heeft plaatsgevonden) en heeft dat in en bij ons VOC gedaan met wat hapjes, een drankje en een lekkere barbecue. Wij hebben zorg gedragen voor een gastvrouw om het VOC open te stellen en Gerard had de rest, zoals afgesproken, zelf met Paresto geregeld. Fijn dat we hieraan hebben kunnen bijdragen en de reacties na afloop waren alleen maar lovend.

********************

09 september 2023, OMD en Reunie Artillerie

Zoals elk jaar ook nu weer een Open Monumenten Dag (OMD) op de Legerplaats bij Oldebroek. Deze dag wordt altijd gecombineerd met de jaarlijkse reünie Artillerie. Door deze combinatie is er voor zowel de reünisten alsook de bezoekers van de OMD erg veel te zien en te beleven. Wat wij doen op deze dag is participeren in de onderdelen die bij het museum worden georganiseerd en ons VOC openstellen. Voor ons ook een win-win situatie want hiermee promoten wij ons VOC en worden we steeds meer bekend in de regio en de daar wonende veteranen.

********************

03 november 2023, Reunie OMLT

HIER KOMT DE TEKST

********************

14 december 2023, Kerstlunch

Na het toch mooie succes van vorig jaar ook dit jaar weer een Kerstlunch voor onze veteranen. De oproep, welke aan het einde van de Kerstlunch werd gedaan, om volgend jaar bij de kerstlunch allemaal 1 veteraan mee te nemen heeft een meer dan onverwacht succes opgeleverd.

De opkomst was groot met maar liefst 92 veteranen. Ook was de burgermeester van Oldebroek, mevrouw Tanja Haseloop-Amsing, in ons midden. Zij steunt ons samen met de burgemeesters van Hattem, Heerde, Nunspeet en Elburg om deze regio activiteiten mogelijk te maken.

Na het ontvangst in de grote partyzaal op de Legerplaats bij Oldebroek heeft onze voorzitter een korte toespraak gehouden waarin hij aangaf dat er door de vele activiteiten van afgelopen jaar steeds meer veteranen (post-actief en actief) het VOC weten te vinden. Ook sprak hij de wens uit om dit vooral met elkaar te delen en daar waar nodig elkaar te steunen. Ook de regio functie doet zijn werk gezien de deelname uit de diverse gemeenten aan deze kerstlunch. Na de huishoudelijke mededelingen en een moment van stilte konden we genieten van een prima verzorgde lunch gepresenteerd door onze defensie cateraar Paresto. Er werd gretig gebruik gemaakt van alle lekkernij en er werd vooral veel met elkaar gesproken. Van oude herinneringen ophalen tot het weerzien van collega's die elkaar al meer dan 25 jaar niet hadden gezien/gesproken.

Kortom een zeer geslaagde lunch. Bij het afscheid nemen stond er nog een kerstkrans met jaarprogramma klaar om weer huiswaarts te keren.

Het succes beviel ons zo dat we zelfs besloten hebben om ook een Paaslunch 2024 te gaan regelen.

Dank dat jullie er waren en dank aan de ondersteuners!

Op naar volgend jaar en wij hopen jullie weer te ontvangen.

********************

21 december 2023, Kerstpakketten actie

Helaas inderdaad een einde aan de ondersteuning van dit mooie initiatief. Gezien de mooie en dankbare reacties van vorig jaar hebben we besloten om dit dan zelf te gaan organiseren. Dit jaar weliswaar op een wat kleinere schaal, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben zelf een aantal pakketten (zie foto) samengesteld en bij een aantal veteranen aan huis gebracht. Wederom mooie reacties. Fijn en dankbaar om dit te kunnen doen. Gaan we volgend jaar ook zeker weer mee door. Nu nog even wat sponsoren en donateurs voor dit project vinden en dan komt het helemaal goed.